Rólunk

Edző
Dombi Gyula

„A mindennapi cselekedeteink alakítják életünket és formálják értékeinket” 

Célunk nem bajnokokat képezni, hanem olyan gyerekeket nevelni, akiknek a fejlődését a taekwondo öt alapelve irányítja:

  • Udvariasság 100% 100%
  • Becsületesség 100% 100%
  • Állhatatosság 100% 100%
  • Önfegyelem 100% 100%
  • Egészséges küzdőszellem 100% 100%

Mi elsősorban önbizalmat és magabiztosságot fejlesztünk a sportolókban. A megfelelő magabiztossággal rendelkező sportolónak olyan kisugárzása van, amelyet az esetleges rosszakaró emberek már távolról érzékelnek és kikerülik. Valóban megfelelő tudásra tesznek szert, amely megvédheti őket egy esetleges bántalmazás esetén. Az edzésekre járó sportolóink céljaikat maguk választják ki: van, aki önvédelem elsajátításáért, van aki versenyezni, energia levezetésként jön, van aki alakformálásért.

Dombi Gyula–  3 Dan-os WTF Taekwondo, 1 Dan-os ITF Taekwondo Mester

Edzés

A gyerekek fizikai aktivitásának ösztönzése kiváló módja annak, hogy biztosítsuk számukra az egészséges és energikus életmódot. Minden életkorban megvan, mire kell helyezni a hangsúlyt. A fejlődés nagyon egyéni, minden gyerek más és más, ezért más motivációval kell fejleszteni őket. Minden gyereknek szüksége van a rendszeres edzésre a stressz levezetése, az immunrendszere erősítése, és képességeinek megalapozása érdekében.

Versenyek

A gyermekkorban elkezdett versenysport sok előnnyel jár. Motiválja a gyerekeket, segít az iskolai elvárások, családi konfliktusok, lelki negatív hatások feldolgozásában. Az önbizalomra pozitívan hat a rendszeres sport, kemény munkára, önfegyelemre, kitartásra, akarati erőfeszítésre nevel, megtanít küzdeni, célokat kitűzni.

Táborok

A táborozás élménye varázslatos esemény. A gyerekek nem csak kiszakadnak az iskolai- családi-megszokott környezetből, hanem rengeteget szórakozhatnak, fejlődhetnek, tanulhatnak, önállósodhatnak. Minden évben színes, változatos táborozások által segítsük a sportolóink fejlődését.

Gyere

Csapatban az erő

Csapatszellem

Nincs rossz gyerek

 

A három év tapasztalataiból elmondhatom, hogy nincs rossz gyerek, csak sokféle családmodell. Sok energiával rendelkező gyereket hoznak el az edzésekre. Minden gyerekkel nagyon hamar megtalálom a közös nyelvet, mindenkit másképp kell motiválni, elismerni. Ilyen szempontból nem szoktam nehézségekbe ütközni. Ha valaki olyan viselkedést tanúsít, ami nem a csapat elveit követi, nem tartja be a szabályokat, azt félre hívom, megbeszéljük négyszemközt. Nagyon fontos tehát, hogy ne szégyenítsem meg mások előtt. Ha ezután sem hajlandó változtatni, akkor közösen megbeszéljük a szülőkkel, hogyan tovább.

A sérülés esélye minimális

Röviden ezt üzenném: higgy magadban, és tudd, képes vagy elérni a célodat, bármi legyen is az. Remélem most már körvonalazódott, hogy nálunk nemcsak verekedésről, küzdelemről szól a dolog. Én mindenkit egyformán elfogadok annak amilyen, mindenkit tisztelek, és tudom, hogy minden ember egy külön feladattal született erre a földre. Tudni kell azt, hogy az edzéseken megfelelő edzőfelszerelések, védőfelszerelések vannak. A sérülés esélye minimális.

Színes programok

 

Nagyon fontosnak tartom egy csapat esetében a csapatszellemet. Még fontosabb viszont, hogy a csapatunkhoz edzésre járó emberek ne csak az edzésen tanultakkal maradjanak, így próbálunk minél színesebb programokat szervezni. Tisztában vagyunk azzal is, hogy lehet egy idő után egyik vagy másik gyerek már nemi fog járni az edzésekre (pl. iskola, költözés miatt) de azt szeretnénk, hogy maradjon meg az életében egy olyan gondolkodásmód, amit nálunk a csapatban szerzett.

CSíki Titánok

Kapcsolat