Tíz sportoló képviselte a Csíki Titánok csapatát a június második felében megrendezett Online Kwon Taekwondo Poomsae Világkupán, amelyet a Tekvandó Világszövetség (WT) szervezett.

szekelyhon.ro

A Dombi Gyula 2 Dan-os tekvandóedző által felkészített székelyföldi csapatból Dombi Patrik (gyerek 1-es korosztály), Szilágyi Örs (gyerek 2), Tamás Örs István (gyerek 2), Tódor Zalán (gyerek 2), Demián Dóra (gyerek 2), Mihálcz Andrea (gyerek 2), Demián Sára (gyerek 2), Petroni Astrid (serdülő), Cibi Viktor (serdülő) és Potyó Anna (ifjúsági) Románia válogatottjának tagjaként vettek részt a világversenyen.(Ezt a cikket a Székelyhonról másolták: https://szekelyhon.ro/sport/csiki-ermek-az-online-tekvando-vilagkuparol)

Közülük hárman bejutottak a döntőbe, ahol Petroni Astrid és a Potyó Anna bronzérmet szerzett, Dombi Patrik pedig a 6. helyen végzett.

Óriási eredményeket értünk el, hisz a világ legjobb versenyzői ellen bizonyítottunk. A formagyakorlat (poomsae) a tekvandónak az a versenyszáma, ahol az elsajátított technikákat egy adott koreográfia szerint kell bemutatni, képzelt támadok, ellenfelek ellen. Másik fontos része, hogy ennek következtében a sportoló jobban elmélyül a tudásban, a végrehajtás közben csak a formagyakorlat pontos, dinamikus, erős és egyben szép végrehajtására koncentrál. A világkupán a legtöbb kategóriában 30-40 versenyző volt, és ez három fordulóból állt: selejtező, elődöntő és döntő. A beküldött felvételeket tapasztalattal bírók pontozták, a versenyt élőben is lehetett követni.

Dombi Gyula, a Csíki Titánok Edzője