Törődés a nehéz időkben

2. Segítség az időseknek!

A Csíki Titánok SK Egyesület elsősorban Taekwondo WT oktatásával foglalkozik. A 2o15-ben alakult Egyesület kezdetektől sportolók felkészítésével, versenyeztetésével foglalkozik. Folyamatosan, nagyon jó eredményeket érünk, nagyon sok sportolónk Országos, Nemzetközi bajnok. Folyamatosan keressük a kihivásokat, a tenni akarást. Innen jött az ötlet, hogy ne csak fiatalokkal foglalkozzunk, hanem szólítsanak meg egy más réteget is. Fontos célunk, hogy minden korosztályt megmozgatni, az egészséges életmód felé vezetni. Miért ne lennénk aktívak 50-60 éves kor felett is? Lehet, hogy ennyi idősen nem egészen úgy kell mozogni, mint fiatalon, de ettől még nem kell lemondani az aktivitásról, tornáról, társaságba járásról, kikapcsolódásról.  Abban hiszek, hogy egyformán értékelünk kell mindenkit, kicsiket is nagyokat is, gyerekeket és felnőtteket. Mindenkinek adunk lehetőséget és életkedvet. Öröm látni, hogy a programjainkon résztvevő személyek sokkal energikusabbak, életvidámak. A tavalyi évben is megszervezett program nagyon hasznos volt, csak pozitív visszajelzés érkezett. 

Ha tudnak olyan idős személyről/személyekről, akik hátrányos helyzetben vannak, kérem tudassák velünk a szocial@csikititanok.ro e-mail címen. 

A programot, pályázat útján Hargita Megye Tanácsa támogatta, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságon keresztül.

 

A 2020-as év és az idei év is  igencsak nagy megpróbáltatás volt mindenki számára, hiszen a vírus járvány miatt az emberek egészsége, élete, szokásaik teljesen megváltoztak. A járvány ideje alatt különösen fontos, hogy odafigyeljünk az idősebb korosztályra, hiszen most ők vannak a leginkább veszélyeztetett helyzetben, valamint nekik kockázatosabb folytatni a mindennapi tevékenységeket, a fizikai tényezők mellett az elszigeteltséggel, a magánnyal is szembe kell nézniük, ami a mentális egészségükre, társasági-szociális életükre, aktivitásukra is hatással lehet.
A Csíki Titánok SK Egyesülete ezekben a nehéz időkben is támogatni, segíteni, biztatni szeretné az idősebb korosztályt, egy kis fényt, egy kis lehetőséget biztosítani számukra, és ennek céljaként szervezzük meg ”2. Segítség az időseknek!” programot, melynek keretében az idősebb, szociálisan hátrányos helyzetben lévő személyeknek tartós élelmiszerekből álló csomagot juttatunk el.